BEAUTY: 8 X MANIEREN OM KOKOSNOOTOLIE TE GEBRUIKEN

  • Geplaatst op
  • Door Anne
  • 0
BEAUTY: 8 X MANIEREN OM KOKOSNOOTOLIE TE GEBRUIKEN

Kokosnootolie wordt door steeds meer mensen in Nederland ontdekt. Het goedje kun je niet alleen gebruiken om heerlijke gerechten mee te bereiden, maar ook om toe te passen in je dagelijkse of wekelijkse beauty routine.

Kokosnootolie wordt door steeds meer mensen in Nederland ontdekt. Het goedje kun je niet alleen gebruiken om heerlijke gerechten mee te bereiden, maar ook om toe te passen in je dagelijkse of wekelijkse beauty routine.

Het schijnt de gezondste olie op aarde te zijn en daarom is het zeker de moeite waard om even mee te kijken met de beauty tips die we voor je op een rijtje hebben gezet. Kokosnootolie is populair omdat het veel vitamines en mineralen bevat die je goed kan gebruiken voor in je voeding, huidverzorging en zelfs zonbescherming. Kijk je met ons mee?

1. Wittere tanden
Kokosnootolie is een heel handig middeltje om op een makkelijke natuurlijke manier je tanden witter te maken. Pak een theelepel kokosnootolie en laat het even smelten. Vervolgens leg je het voor ongeveer twintig minuten op je tong. Hierdoor onttrekt de olie onnodige vuile bacteriën in je mond, waardoor je ook een slechte adem tegengaat. Na de twintig minuten spuug je het goedje uit en poets je jouw tanden. Maak er een gewoonte van en voeg het toe aan je wekelijkse beauty routine.

2. Scrub
Met kokosnootolie kun je ook een gezichtsscrub maken. Voeg er wat bruine suiker aan toe en breng het aan op je gereinigde gezicht. Door middel van zachte ronde bewegingen zorg je ervoor dat je dode huidcellen eraf scrubt. Hiermee voorkom je dat je poriën zich gaan ophopen en zul je puistjes tegengaan. Doe dit minstens één keer per week; je huid zal gaan stralen.

3. Wimpers
Om lange wimpers te faken kun je ook wat kokosnootolie aanbrengen op je wimperharen. Gebruik hiervoor een wattenstaafje en breng het aan op de wimpers waardoor het net lijkt alsof ze langer zijn. Een klein beetje olie moet al voldoende zijn, want je wilt niet dat je ogen geïrriteerd raken.

4. Anti-roos
Kokosnootolie kun je heel goed gebruiken om roos in je haar te bestrijden. Roos wordt namelijk veroorzaakt door een schimmel genaamd Malassezia en kokosnootolie heeft natuurlijke anti-schimmel eigenschappen.

5. Make-up remover 
Geen reiniger in huis, maar wel een potje kokosnootolie? Smeer je gezicht dan in met wat kokosnootolie en laat het voor een paar minuten intrekken. Was je gezicht vervolgens en dep het droog met een handdoek. Met het goedje verzorg je ook gelijk de huid en tijdens de winter kan je huid echt wel wat extra’s gebruiken.

6. Nagelsriemen
De koude winter kan ervoor zorgen dat onze huid en handen droger gaan aanvoelen. Skip voor een keer handlotion en gebruik kokosnootolie om je handen er mee in te smeren. Laat het lekker voor tien minuten intrekken en masseer de nagelriemen, et voilà zachte poezelige handjes.

7. Droog haar
Last van droog haar? Dan komt kokosnootolie ook heel goed van pas. Maak je haar eerst nat en breng vervolgens wat olie in het haar; dit werkt ideaal als voedende treatment en conditioner.

8. Scheren
Een goed alternatief voor scheerschuim is kokosnootolie. De zorgt er niet alleen voor dat je makkelijk je benen kunt scheren, maar dat ze ook nog eens lekker zacht aanvoelen. Je voorkomt hier ook het brandend gevoel tijdens het scheren.

http://www.drogisterij.nl/planete-kokosolie.html  Bron: ilovefashionnews.com 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden